Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Κατάθλιψη

Όλοι θα έχουμε νιώσει μόνοι, απομονωμένοι,φταίχτες για το καθετί που γίνεται γύρω μας και έχουμε
τη θέληση να πεθάνουμε,να αυτοκτονήσουμε,να χαθούμε από τα μάτια όλων και να μην ξαναδούμε κανέναν,να μην νιώσουμε υπεύθυνοι για κανένα σφάλμα μας,να λυτρωθούμε από όλους και από όλα. Όλα αυτά τα σκεφτόμαστε όταν βρισκόμαστε σε κάποια πραγματικά δύσκολη στιγμή και νιώθουμε υπεύθυνοι για κάποια πολύ αρνητικά αποτελέσματα μιας πράξης.Εκείνη την στιγμή καλό θα ήταν να σκέφτεστε θετικά,να  κάνετε θετικές σκέψεις όπως για παράδειγμα ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. Συνήθως όταν ψάχνουμε πιο βαθιά ένα σφάλμα συνειδητοποιούμε ότι δεν φταίμε εμείς ή ότι δεν φταίμε μόνο εμείς.Βέβαια δεν είναι σωστό να πιστεύουμε ότι δεν φταίμε σε τίποτα.Σαφώς και όλοι κάνουμε λάθη και πρέπει πάντα να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.Όμως δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι για όλα εμείς.
Φαντάζομαι θα έχετε ακούσει να σας λένε οι συνάνθρωποι σας <<έλα λίγο στη θέση μου>>.Σε περιπτώσεις που έχετε την επιθυμία να βάλετε ένα τέλος στη ζωή σας,τι πιστεύεται ότι σας ζητάει ο εαυτός σας;Σας ζητάει να έρθετε στην θέση του,να κατανοήσετε αυτά που νιώθει.Συνήθως η απομόνωση,η σκέψη ότι κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει,ότι είμαστε μόνοι μας σε αυτό τον κόσμο μας οδηγεί σε κατάθλιψη.Αν αναγνωρίσετε την κατάθλιψη στον εαυτό σας τότε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες οι οποίες μπορεί να έχουν αποτέλεσμα:
 Κοιταχτήτε στο καθρεύτη.
 Παραλήψτε κάθε ανέστητη κριτική.
 Επαινέστε τον εαυτό σας για όλα όσα έχετε καταφέρει ως τώρα.
 Αναγνωρίστε και παραδεχτείτε τον εαυτό σας.
Αν τα κάνετε όλα αυτά ίσως έχετε ως αποτέλεσμα:
 Να έχετε έρθει πιο κοντά με τον εαυτό σας.
 Να έχετε ελευθερωθεί από τον εαυτό σας.
 Να έχετε αναγνωρίσει τα κατορθώματά σας και τον εαυτό σας.
 Και σίγουρα θα νιώσετε σαν να ανοίγει η καρδιά σας,θα νιώσετε ελευθερία,χαρά και την ζωή να σας καλοσωρίζει στον αληθινό κόσμο.
                    Μήπως έχετε ακόμα την αρχική επιθυμία ή την επιθυμία για ΖΩΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

2 σχόλια:

  1. στηλε μου σχολιο degree1-atriantafillia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειμαι η βαρτουη και θελω να σου πω μορη τσιγκουνα γραψε και κανα πιο μεγαλο σχόλιο degree1-atriantafillia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή